Bu Blogda Ara

2 Şubat 2010 Salı

Terbiyeli Süt Kuzu Kapama












Mutfak:
Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER
6 parça Kuzu Kapama
100 gr. PINAR tereyagi
2 orta boy kuru sogan
2 çay kasigi PINAR sarmisak sos
1 çorba kasigi Un
5 su bardagi ilik su
2 orta boy patates
1 orta boy kök kereviz
3 havuç 1 demet pazi
1 demet taze sogan
1 marul veya kivircik salata 1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çorba kasigi tuz
1 çorba kasigi toz seker (kerevizleri basmak için)
1 çorba kasigi Un
1/2 limonun suyu
Terbiye için

YAPILIŞ TARİFİ
Kuru sogani soyup kusbasi dograyin. Tereyaginda soganlari kavurun.
Kapama parçalarini ekleyip etler kendi suyunu birakincaya kadar orta
ateste 5 dk. pisirin. Bir çorba kasigi unu etlerin üzerine serpin. Sarmisak
sosunu ve ilik suyu yavas yavas tencereye ekleyin. Kapagi kapali olarak
orta ateste bir buçuk saat pisirin. Etler yumusamaya baslayinca tozsekeri
ve tuzu koyun. Iyice pistiginde havuçlari, dörde bölünmüs marul
yapraklarini, dogranmis taze sogani, ve pazi yapraklarini ekleyin. 5 dk.
daha pistikten sonra parmak seklinde dogradiginiz patatesleri, elma gibi
soyulmus ve dogranmis enginar kökünü de katip 15 dk. daha pisirin..
Atesten indireceginiz zaman maydanoz ve dereotunu üstüne serpin.
Terbiye malzemesini iyice karistirin. Kaynamakta olan kuzu kapamanin
suyundan bir kepçe ekleyip tekrar karistirin ve terbiyeyi yemegin içine
katarak bir tasim kaynatin. Atesten alin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder