Bu Blogda Ara

2 Şubat 2010 Salı

Orman Kebabı










Mutfak: Türk
Süre: 60 dk

MALZEMELER
800 gr. dana eti (kusbasi dogranmis)
90 gr. (6 çorba kasigi) Tereyag
4 orta boy sogan (her biri 4'e bölünmüs)
3 orta boy domates(kabuklari soyulup çekirdekleri çikarilmis ve iri kusbasi
dogranmis)
2 çorba kasigi domates salçasi
1 çay kasigi tuz
1 kahve kasigi karabiber
3 su bardagi et suyu
6 küçük patates(kabuklari soyulup, 4'e bölünmüs)
1 büyük havuç(kazinip iri parçalar halinde dogranmis)
1/2 su bardagi iç bezelye

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencerede orta ateste tereyagi kizdirin. Etleri koyup pembelesene
kadar ara ara karistirarak sote edin. Soganlari ekleyip 5 dk. daha
pisirdikten sonra domates ve domates salçasini ekleyin. Tenceredeki
malzemeyi 20 dk. süreyle dibinin tutmamasi için ara sira karistirarak
suyunu çekene kadar pisirin. Tuz, biber ve et suyunu ekleyip, tencerenin
kapagini kapatarak 30 dk. daha pisirin. Havuç, patates ve bezelyeyi
ekleyin. 30-40 dk. daha pissin. Kekigi ekleyip karistirarak 5 dk. daha
ateste tuttuktan sonra tencereyi atesten alin. Orman kebabinizi isitilmis bir
servis tabagina aktarip servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder