Bu Blogda Ara

2 Şubat 2010 Salı

Parmesan Peynirli Dana Eti

Mutfak: Türk
Süre: 90dk

MALZEMELER
4 parça dana pirzolasi
4 yemek kasigi zeytinyagi
Ince ince dogranmis 1 küçük kirmizi biber
1 orta boy kiyilmis sogan
1 ince dogranmis kereviz kökü
1 çay kasigi sarmisak Sosu
250 ml. tavuk suyu 1 yumurta
1 yemek kasigi domates salçasi
1/2 kg. soyulmus domates
1 çay kasigi toz seker
1/4 bardak Un
2/3 bardak dolusu ufalanmis bayat ekmek
2 yemek kasigi tereyagi
1,5 bardak dolusu Mozzarella peyniri
2/3 bardak rendelenmis Parmesan peyniri
Maydonoz,
tuz,
karabiber,

YAPILIŞ TARİFİ
Arasina yagli kagit koydugunuz etleri tokmakla döverek inceltin.
Zeytinyagini kizdirip kirmizi biberi, sogani, kerevizi ve sarmisagi
karistirarak kavurun. Suyuyla birilikte domatesi, tavuk suyunu, domates
salçasini, maydonozu, toz sekeri, kuru reyhani, tuz ve karabiberi ekleyin.
Kapagini kapatip ara sira karistirarak domates sosunuz koyulasana kadar
pisirin. Yumurtayi çirpin. Pirzolalari önce una, sonra yumurtaya ardindan
ufalanmis ekmege batirip tereyaginda bifteklerinizin her iki yüzü de
esmerlesene kadar kizartin. Firini 170°C'de isitin. Tepsiye dizdiginiz
bifteklere mozzarella peyniri serpin. Domates sosunu kasikla üzerine yayip
en üste Parmesan peynirini serpin. Kalan 1 yemek kasigi zeytinyagini
bifteklerinizin üzerinde gezdirin. Et yumusayip peynirler altin rengini alana
dek 25 dk. pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder