Bu Blogda Ara
27 Ocak 2010 Çarşamba
Sebzeli Piliç Budu
Mutfak: Türk
Süre: 60dk
MALZEMELER
6 adet piliç budu
1 küçük sogan
3 küçük boy havuç
3 küçük boy patates ( haslanmis)
250 gr mantar
Tuz-karabiber Üstü için:
1 tatli kasigi domates salçasi
1 çay kasigi toz seker
1 tatli kasigi limon suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Piliç budlarini ayiklanmis ve ortadan bölünmüs sogan ve havuçlarla birlikte
çelik tencereye koyup, 2 bardak su, tuz ve karabiber katarak kisik ateste
15 dakika haslayin.
Bir firin kabinin içine önce yuvarlak dogranmis patatesleri yerlestirin.
Üzerine butlari siralayin. Aralarina haslanmis ve dogranmis havuç ve
mantarlari koyun.
Salça, seker, limon suyu, biraz tuz ve karabiberi, 1 bardak piliç suyuyla
karistirip yemegin üzerine gezdirin. Servisten önce, 200 derece isitilmis
elektrikli firinda, 20 dk hafif pembe renkte kizartin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder