Bu Blogda Ara

27 Ocak 2010 Çarşamba

Kiev Usulü Tavuk











Mutfak:
Bilinmiyor
Süre: 60 dk

MALZEMELER
8 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çikarilip hafifçe yassiltilmis)
1/ 2 bardak tereyagi
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
1 adet dövülmüs karanfil
1 yemek kasigi kiyilmis sarmisak
Biraz tuz ve karabiber
1/ 2 bardak un
2 yumurta ( çirpilmis)
Galeta unu

YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk gögüslerini yagli kagit arasinda döverek inceltin.
Tereyagini bir kasede karistirarak yumusatin. Kiyilmis maydanoz, karanfil,
sarmisak, tuz ve karabiber katin ve sekiz esit kisma bölün.
Tavuk gögüslerinin içine resimde görüldügü gibi bu içten koyup rulo
biçiminde sarin; buzdolabinda bekletin.
Tavuk sarmalarini önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa
bulayin. Varsa, derin kizartma kabinin süzgecine yerlestirip kizgin yaga
sokarak ya da kizartma tavasinda kizartin. Kizartilan tavuklari kagit
üzerine çikartin. Servis zamanina kadar sicak firinda bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder