Bu Blogda Ara
28 Şubat 2012 Salı
Kiremitte Patlıcanlı Kaşarlı Kuzu Eti
MALZEMELER
400 Gr. Kuzu Eti
4 Közlenmiş Patlıcan
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
2 Çorba K. Tereyağı
150 Gr. Kaşar Peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu etini kuş başı doğruyoruz. Közlenmiş patlıcan, sarımsak ve soğanı doğruyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz.
Kuzu etlerini sıvıyağ koyduğumuz geniş bir tavada kavuruyoruz. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kiremidi ocağın üzerinde ısıtıyoruz.
Etler kavrulduktan sonra kiremetin içine döküyoruz. Üzerine uzun şerit doğranmış patlıcanları koyuyoruz. Biraz tuz serpiyoruz.
Tereyağını parçalarıp üzerine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarmaya yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiyoruz.
Kaşarlar eridikten sonra fırından çıkartıp servis ediyoruz.
Etiketler:
fırında kuzu,
kiremit,
kiremitte kuzu,
kuzu eti,
kuzu incik,
patlıcan,
patlıcanlı kuzu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder