Bu Blogda Ara

28 Şubat 2012 Salı

Karnabahar Çorbası












MALZEMELER
Yarım kilo karnabahar
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 dilim limon
1 bardak et suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı krema veya süt
1 tutam dereotu
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Kuru soğanı, sarımsağı ince doğrayıp yağı ısıttığımız tencerede kavuralım. Karnabaharları olabildiğince ince doğrayıp soğanların üzerine döküp birkaç dak. Kavuralım. Üzerine unu serpip yine kavuralım. Üzerine soğuk su, kabuklu limon, et suyu, tuz ve kremayı katıp ara sıra karıştırarak kaynatalım. Karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Limonu çıkartıp pişen karnabaharları mikserden geçelim. Üzerine dereotu serpip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder