Bu Blogda Ara

27 Şubat 2012 Pazartesi

Arnavut Ciğeri Tarifi












MALZEMELER
500 gram kuzu ciğeri
Kızartmak için sıvıyağ
Altı tane taze soğan
Bir su b. un
Bir çorba k. toz kırmızı biber


YAPILIŞ TARİFİ
Una kırmızı biber ekledikten sonra ciğerleri bu karışıma bulayın.Tavaya çokça yağ koyup kızdırın. Ciğerleri yağ çektirmeden kızartmaya çalışın. Taze soğanları beyaz kısımlarından beş cantim boyunda kesin. Uçlarına bıçak ile çentikler atarak su ile dolu bir kapta bir süre bekletin. Uçları yelpaze biçiminde açılan soğanları servis yapacağınız tabağa koyun. Yanına da ciğerleri ekleyip soğanlar ile beraber servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder