Bu Blogda Ara

2 Şubat 2010 Salı

Patlicanli İslim Kebabi












Mutfak:
Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER

1 kg kuzu eti ( Kemiksiz iri kusbasi dogranmis)
2 orta boy sogan
2 orta boy domates
1 yemek kasigi margarin
Tuz-karabiber
4 adet iri kemer patlican
3 adet dolmalik biber
1 bardak ayçiçek yagi

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye dogranmis soganlari, yikanmis kuzu etiyle 1 kasik yag koyup
arada karistirarak suyunu çektirin. Kabuklari ve çekirdeleri çikartilarak
dogranmis 2 adet domates katin. 5 dk sonra 2 bardak sicak su ekleyip
kisik ateste pisirin.
Patlicanlari alacali soyup yarim parmak uzunlamasina keserek dograyin;
üzerine tuz serpin. yarim saat bekletin; suyla yikayip kurulayin.
Patlicanlari, açik pembe kizartin ve yagini süzdürerek kagit peçete üzerine
koyun.
Küçük komposto kasesinin içine çaprazlama iki adet patlican yerlestirin. Eti
süzgece bosaltin, 3 veya 4 adet kebap etini patlicanin ortasina koyun.
Patlicanin uçlarini etin üstüne kapatin ve çevirerek firin tepsisine
yerlestirin. Tepelerine yuvarlak bir dilim domates ve kesilmis dolmalik
biber yerlestirip, bir kürdan batirin.Etin sosunu üzerinee gezdirin, biraz
daha su katin. Üstü kapali olarak kisik ateste veya folyo kapatarak firinda
15-20dk pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder