Bu Blogda Ara

15 Ocak 2010 Cuma

Midye Pilavı











MALZEMELER


Amerikan pirinci     350 gr
Soğan            200 gr
Midye            1.2 lt
Toz şeker        50 gr
Soya yağı        100 ml
Fındık içi        100 gr
Kuru üzüm        50 gr
Kaynamış su        1.3 lt
Tuz
Kuru nane
Yenibahar
Karabiber
Limon


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein        12 gr
Yağ        26 gr
Karbonhidrat    50 gr
= 2218 Kj
  530 kcal


HAZIRLANIŞI


Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder